Benvinguts

Benvinguts.
Us presento el bloc del treball de recerca de Batxillerat
. Guanyador del XVè Premi Recerca Vila d'Olesa d'estudiants 2010. Una guia de 20 rutes pel terme municipal d'Olesa de Montserrat i el seu entorn més pròxim. Aquest bloc és un suport digital del llibre físic, on es reproduiran temes curiosos o temes relacionats amb el món natural olesà, per tal de fer conèixer i potenciar als olesans i als pobles veïns el divers patrimoni natural, cultural, geològic, etc. que poden trobar, com també events que s'anunciïn per desenvolupar en aquest espai del projecte.
El llibre fou publicat per Sant Jordi del 2012. Fins al novembre 2013: +820 guies venudes/12 presentacions a diferents pobles/+20 guies enviades a l'estranger.

(Twitter: #guiaexcursionistaolesa // @JoanSolerGi7)

dimecres, 14 de novembre de 2012

Tertúlia de recerca: Al Departament de Geografia de la UAB

El passat 13 de novembre a les 13h, es va realitzar una tertúlia-presentació per professors i alumnes del Grau de Geografia i Ordenació del Territori de la Universitat Autònoma de Barcelona. Una vintena d'assistents van escoltar la presentació de la guia amb un gran interès.

Durant la tertúlia

Una desena de professors i una desena més d'alumnes de primer, segon i tercer de la carrera han assistit a l'acte. Posteriorment hi ha hagut una roda de preguntes mostrant interès en el terme municipal d'Olesa. La presentació ha sigut especial, perquè els oients eren de diverses parts del territori català proper a la universitat com de Barcelona, Terrassa, localitats del Maresme, etc.

Els professors han donat una crítica positiva i s'han interessat per aquesta guia d'itineraris, alguns d'ells vindran a explorar el nostre terme. Està vist que allà on va la guia, triomfa. En aquest cas ha agradat entre doctors i catedràtics de Geografia i és una molt bona senyal, ja que aquests són estudiosos sobre la temàtica principal de la guia, la geografia!.

El Departament de Geografia intenta promoure xerrades i conferències d'aquesta mena com a iniciativa per poder mostrar qualitats dels seus alumnes o també dels professors. Hi ha noves tertúlies preparades.


Indirectament, s'ha donat a conèixer part del terme olesà als assistents, explicant les característiques del terme, elements del patrimoni natural i cultural, etcètera i així, divulgar el nostre patrimoni!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada