Benvinguts

Benvinguts.
Us presento el bloc del treball de recerca de Batxillerat
. Guanyador del XVè Premi Recerca Vila d'Olesa d'estudiants 2010. Una guia de 20 rutes pel terme municipal d'Olesa de Montserrat i el seu entorn més pròxim. Aquest bloc és un suport digital del llibre físic, on es reproduiran temes curiosos o temes relacionats amb el món natural olesà, per tal de fer conèixer i potenciar als olesans i als pobles veïns el divers patrimoni natural, cultural, geològic, etc. que poden trobar, com també events que s'anunciïn per desenvolupar en aquest espai del projecte.
El llibre fou publicat per Sant Jordi del 2012. Fins al novembre 2013: +820 guies venudes/12 presentacions a diferents pobles/+20 guies enviades a l'estranger.

(Twitter: #guiaexcursionistaolesa // @JoanSolerGi7)

dissabte, 29 de setembre de 2012

Exposició: OLESA DE MONTSERRAT - COLLBATÓ “EL PATRIMONI HISTÒRIC ENS UNEIX” - “EUROPA UN PATRIMONI COMÚ"

Aquest divendres 28 de setembre es va presentar al casinet de Collbató la exposició de patrimoni entre les dues poblacions del Baix Llobregat. Projecte promogut després de l'exitosa exposició feta a la Casa de Cultura d'Olesa ara fa un any. A Olesa es va exposar durant un mes i mig l'extens patrimoni arqueològic trobat per diversos jaciments d'arreu del terme municipal. A Collbató s'exposa part d'aquestes troballes olesanes afegint el patrimoni trobat pel "col·lectiu amics del Ponis" de Collbató amb material del balneari de la Puda.

Un altre factor que ha fet possible la inauguració d'aquesta mostra ha sigut el ressò fet per TV3 on van enregistrar un petit reportatge i que fou emès durant el telenoticies comarques.

Sala d'exposició

Després de varis mesos preparant l'esdeveniment, ahir es va fer realitat amb la presentació a càrrec de l'alcalde de Collbató, el regidor de Cultura, en Jaume Morera Guixà del CMRO (Centre Muntanyenc i de Recerques Olesà) i la Gemma Estrada que és historiadora de l'art i experta en el balneari de la Puda.

D'esquerra a dreta: Jaume Morera, regidor Cultura Oriol Castells, alcalde Ramon Ferrer, Gemma Estrada

Jaume Morera va fer èmfasi de que aquest material s'ha de conservar tot reivindicant que fa falta un museu a la vila d'Olesa, com segurament també a Collbató, va explicar anècdotes de la passada exposició a Olesa i va voler acabar explicant la important gerra neolítica que s'exposa.

Els parlaments de Gemma Estrada van enfocar-se a recordar les seves vivències amb el Josep Matalonga, en "Ponis" que havien compartit tantes hores al balneari de la Puda, ara deteriorat i malmès pels devastadors aiguats de l'any 1971 on la crescuda del riu Llobregat negà la zona.


L'assistència a la inauguració va ser important, amb representants del consistori olesà, entre ells els regidors de Cultura, Esports, com també l'alcalde Salvador Prat. A més, molts olesans i collbatonins que no es volien perdre l'acte.


Una part de la sala durant la presentació

Aquesta presentació romandrà oberta fins el dia 7 d'Octubre amb la visita d'escoles i xerrades que s'expliquen al full d'activitats. A més els dos últims caps de setmana d'Octubre es realitzaran dues sortides. La primera a la cova dels Lladres (21 d'Octubre) i la segona a la cova de les Pedres (28 d'Octubre). Les sortides de camp tenen places limitades i s'ha d'inscriure.

Aquesta mostra patrimonial s'emmarca dins dels actes de patrimoni europeu. També, ja que durant aquestes setmanes el poble d'Olesa de M. i Collbató comparteixen experiències, un dia de les primeres setmanes de novembre es farà la presentació a Collbató de la "Guia excursionista. Olesa de Montserrat i entorns" a càrrec de l'autor, on es pretén parlar sobre aquest patrimoni que s'exposa a partir de la geografia, paisatge, geologia i sobretot de l'excursionisme. 
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada