Benvinguts

Benvinguts.
Us presento el bloc del treball de recerca de Batxillerat
. Guanyador del XVè Premi Recerca Vila d'Olesa d'estudiants 2010. Una guia de 20 rutes pel terme municipal d'Olesa de Montserrat i el seu entorn més pròxim. Aquest bloc és un suport digital del llibre físic, on es reproduiran temes curiosos o temes relacionats amb el món natural olesà, per tal de fer conèixer i potenciar als olesans i als pobles veïns el divers patrimoni natural, cultural, geològic, etc. que poden trobar, com també events que s'anunciïn per desenvolupar en aquest espai del projecte.
El llibre fou publicat per Sant Jordi del 2012. Fins al novembre 2013: +820 guies venudes/12 presentacions a diferents pobles/+20 guies enviades a l'estranger.

(Twitter: #guiaexcursionistaolesa // @JoanSolerGi7)

divendres, 8 de febrer del 2013

Presentació al Centre Excursionista de Catalunya

El passat 5 de febrer es va presentar al CEC la Guia Excursionista. Olesa de Montserrat i entorns. Inicialment, durant el mes de novembre, va arribar una guia a l'entitat amb destinació a la biblioteca del Centre, aquest fet va donar empeny perquè es pogués presentar mesos més tard a la sala d'actes de la pròpia entitat.


 
Foto: Xavi Soler


Així fou el darrer dia 5, amb una quinzena o vintena d'assistents. La presentació va començar a dos quars i mig de vuit. Va baixar gent d'Olesa com també hi havia persones de Barcelona i d'altres municipis que s'havien apropat per sentir l'acte d'aquesta guia excursionista. Entre ells hi havia un redactor de la revista Vèrtex que en farà una ressenya pel pròxim número.

Un cop havent donat les gratituds als membres i assistents, es va explicar una mica la cronologia que havia seguit aquesta guia fins al dia de la presentació. Seguidament el motiu d'haver fet un llibre d'aquestes temàtiques i motivacions. La segona part de la xerrada va relacionar-se les parts i característiques internes de la guia amb el patrimoni natural i cultural del terme municipal. La tercera i última part es va fer referència a que cal una protecció d'aquest patrimoni, la reproducció d'un vídeo i el torn de preguntes.


Iniciant la presentació. Foto: Xavi Soler

Dues persones barcelonines del públic van arribar a parlar i preguntar pel mas de les Illes d'Olesa o l'aflorament geològic dels Blaus (mateixa unitat geològica que les Ribes Blaves), entre altres temes.

Cal remarcar que tots els assitents que no eren olesans van voler adquirir un exemplar de la guia. La crítica va ser positiva.

També, a causa de la presentació a l'entitat catalana, la emissora radiofònica La Xarxa vol fer una entrevista sobre aquesta guia i l'excursionisme a Olesa el pròxim diumenge 10 de febrer a la tarda.

Pla general de la sala d'actes del Centre. Foto: Xavi Soler

Molt bona acollida per part dels membres de l'entitat alhora de preparar la presentació. Tot i l'absència del president per questions laborals o personals, la presentació va ser presentada per la secretària, Pepa Igartua.

El fet de presentar-ho al CEC, crec que ja és el punt més alt on es pot presentar a territori català, després ja s'ha de passar a nivell espanyol.

Paret plena de quadres de personatges emblemàtics catalans. Foto: Xavi Soler

Fins ara s'ha presentat a Olesa de M., Centre Excursionista de Terrassa, Vacarisses, Collbató, Departament de Geografia de la UAB i ara al CEC.

Les pròximes presentacions són a Esparreguera (16 de febrer a les 19:30 hores. Can Pasqual. Carrer Cavallers, 26), a Rubí (2 de maig) i s'estan negociant xerrades a Ullastrell, Abrera, Sabadell i podria donar-se el cas a Vic.

La guia, tot i haver passat quasi quatre anys d'haver nascut com a treball de recerca, i quasi un any després de sortir publicat encara es manté "viu" i exitós! Al meu pensar encara té corda per molt més temps!.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada